Väderstad

Väderstad AB tillverkar högkvalitativa jordbruksmaskiner och är en etablerad stolthet för Östergötland och Sverige sedan generationer. En av företagets mest bergfasta traditioner är att alltid förnya och förbättra. Otaliga är de innovationer som Väderstad har överraskat världens med, alltid med lantbrukarens bästa för ögonen.

Engineered for professionals

Den del av affären som Väderstad kanske ser allra störst tillväxtpotential i är eftermarknaden, inte minst försäljningen av slitdelar. Här är Väderstad hårt konkurrensutsatta. Det är just inom segmentet slitdelar som Falk & Roth anlitas. Under 2020 inleddes ett nära samarbete med förträffliga Markus reklambyrå för att ta fram ett nytt marknadsföringskoncept. Konceptet fick namnet ”Engineered for professionals” och mynnade ut i webb, film, foto, tryckt material, annonser och kampanjer på sociala medier. Falk & Roth bidrog med paketering, konceptutveckling och copywriting.

Voices of Genuine farmers

Efter att konceptet sjösatts och fått ett mycket varmt mottagande har Väderstad fortsatt att anlita Falk och Roth. Vi hjälper till med idéarbete, konceptutveckling, copywriting, filmmanus och mycket mer. Ett av de senare projekten vi varit med och tagit fram är testimonials – ”Voices of Genuine farmers”. Lantbrukare runt om i Europa har olika förutsättningar och utmaningar. Genom ett omfattande arbete har vi samlat in röster från professionella europeiska lantbrukare som trots skilda utmaningar har samma lösning – att hålla sina maskiner intakta med hjälp av Väderstads originaldelar, Genuine Parts.

Falk & Roth kommunikation